resantillnormalvikt

vanilj blev först ut

Publicerad 2012-04-30 12:14:35 i Allmänt,

Då var det första drinken med Modifast innan operationen, ska hålla på i 21 dagar utan att äta något annat, usch det kommer bli jobbigt känner jag......
Vågen står på 95 kg idag så det ska bli spännande och se om det hänt något på måndag då jag tänkte kolla igen =) ses


I morgon börjar allvaret

Publicerad 2012-04-29 19:00:58 i Allmänt,



Funderat mycket idag på operationen och på att idag är det sista dagen i mitt liv som jag äter en normalstor middag, aldrig mer blir det att slänga i sig en stor pizza eller Thaimat eller liknande och sen känna sig så där äckligt mätt att man bara har lust att kräkas.
I morgon börjar starten på mitt nya liv, då ska jag flyta i 3 veckor och sen är det dags för operationen, en spännande tid som väntar mig och jag undrar hur jag kommer må och känna mig under dessa 3 veckor, livrädd att jag ska bli en helt galen kvinna så min älskade sambo får ta all skit :-/ ska försöka tänka på mitt humör, lovar det. 
Vill även säga tack till alla mina fina vänner och till er som läser som stöttar mig i detta beslut. Det värmer  att ni finns där och att ni tror på mig.

kram Lisbeth

operationstid klar =)

Publicerad 2012-04-26 18:07:50 i Allmänt,

Hej hopp nu är jag hemkommen från Motala sjukhus och äntligen fått en operationstid, den 21 maj kl 9:00 ska jag vara där och någon gång på fm görs operationen, gisses vad jag längtar dit.

När jag kom in till sjukhuset idag fick jag och min sambo som var med mig, träffa en dietist och hon berättade en massa bra som jag skulle tänka på efter operationen och ville även veta lite fakta runt mig som person. Bland annat vad jag hade för mål med denna operation och jag var helt ärlig och sa att jag vill må bättre i min sjukdom och är livrädd att dö i fettlever som min älskade mamma gjorde förra året ;-(
Hon tyckte det var ett jättebra beslut av mig att göra denna operation och att jag hade ett vettig tanke runt det hela. Hon frågade också vad mina delmål och mitt mål var och jag sa att mitt mål är att väga 60 kg och mitt delmål 70 kg, sen får vi se var det hela slutar, tänker inte stressa ett dugg..

Sen var det dax att träffa en sjuksköterska och hon tog blodtryck som låg bra 115/80 och sen fick jag väga mig och fylla i en massa papper igen.
Sen passade jag och min sambo på att käka lite och sen åkte han och jobbade och jag blev ensam kvar i stora Motala hehe..
då var det dax att träffa flera som skulle operera sig samtidigt och vi fick sitta i en grupp och samtala med sköterska och dietist igen och ställa frågor och hon gick igenom vad som skulle hända operationsdagen + efter när operationen var klar. Hon tog även upp att många tycker att detta är en enkel väg och att man inte kämpar med sin vikt och går ner själv, men hon hävdade bestämt att detta är ingen enkel väg vi kommer få kämpa massor och även säkert flera gånger i början när vi mår dåligt ångra oss, men detta gör man för alltid och det går inte att ändra på så det är därför de har så många samtal innan så man vet vad man kommer att gå igenom. Tycker det är jättebra att de gör det så noggrant.
Jag känner iallafall mig helt säker på mitt beslut.
Så på måndag ska jag sätta igång med att bara dricka, de sa att vi fick välja mellan modifast, naturdiet och Allevo även cambridge sa de att man kunde använda om man hade det ändå hemma. Något som gjorde mig glad var att man fick äta några sorters grönsaker som gurka, tomat vitkål blomkål och broccoli och paprika och squash om man skulle få behovet att tugga under dessa 3 veckor, najs :-) Sen efter operationen så ska man ta sprutor själv i låret eller magen så man inte får en blodpropp. Nemas Problemas känns det med det, har tagit sprutor på mig själv förr.

bye bye

Publicerad 2012-04-25 13:45:19 i Allmänt,

Sista gången idag som jag käkade en hel hamburgare på mc donalds, känns rätt okej faktiskt och inget jag kommer sakna heller


Tjoohoo

Publicerad 2012-04-24 16:25:59 i Allmänt,

Fick hem en klädeskatalog idag, satte mig och kollade och hittade en massa snyggt jag ville ha men usch att alla kläder ska vara så dyra i större storlekar tänkte jag, sen började jag faktiskt fundera och räkna lite..... höhöh jag kommer nog ha minskat nårgra kg till sommaren så dessa kläder jag ville ha kan säkert bli mina :-)
Snacka om att hjärnan inte alls tänker, förstår att det kommer bli svårt att hänga med i hjärnan när man sen börjar gå ner, men tjooo vad kul och skönt det ska bli att äntligen få handla vanliga kläder och inte tält :-)



såå sjukt trött!!

Publicerad 2012-04-23 13:40:25 i Allmänt,



Jobbat natt hela denna helgen så just nu känns det som om jag inte vet om det är natt eller dag ;-)
I veckan blir det rätt mycket plugg då jag har 2 prov som väntar mig och på torsdag blir det en tur till Motala sjukhus igen och där ska jag träffa narkosläkare, dietist + ha gruppmöte tillsammans med fler som ska operera sig samma dag, vad kul det vorre om det var någon mer från Norrköping. Nu blir det att ligga och halvsova lite i soffan, hoppas jag känner mig piggare i morgon.

Tjing Tjing på er 

varit nåldyna :-)

Publicerad 2012-04-18 13:24:26 i Allmänt,

Har varit iväg till Vc och tagit en väldans massa prover inför operationen och som vanligt så frågade de om jag käkade medicinen Waran då jag tydligen blöder lite väl mycket, äter inte den medicinen men vet att jag blöder lätt och har pratat med läkaren som ska operera mig om detta och han sa att det var bra att de viste om det. När jag kom hem och skulle ta av mig jackan så var hela tussen som de hade satt över sicket i armen alldeles genom blodat och det hade runnit ner över armen, mysko att det ska rinna så häftigt varje gång. Skönt iallafall att dessa prover är klara, nu är det bara att vänta på den exakta tiden för operationen men kanske får reda på det samtidigt som jag ska på inskrivningen i nästa vecka. Fick idag på posten även att jag ska få äntligen komma och röntga knät som jag väntat på ett bra tag nu, det rör på sig nu :-)

Litet brev

Publicerad 2012-04-16 22:35:56 i Allmänt,

Idag kom det brev från Motala och det blir operation v21 annars skulle de ha ringt idag och sagt tid för v 17. Men ska jag vara ärlig så känner jag mig mer glad att det blir v21, då jag har rätt mycket att plugga nästa vecka :-)
Ska iallafall till Motala den 26 april nästa vecka och träffa narkosläkare och dietist+ sjuksköterska + ha ett gemensamt möte tillsammans med fler som ska opereras samtidigt och denna vecka till vc och lämna lite prover.

Jooodå jag lever

Publicerad 2012-04-13 11:10:09 i Allmänt,

brrr! guuud vad jag är less på att frysa och kallsvettas.. :(  har alltid haft lätt för att frysa, men nu när jag lever på den här jobbiga dieten så fryser jag ännu mer och hela tiden + att jag kallsvettas, hehe man skulle kunna tro att jag är i klimateriet. Blää om det ändå vore så att jag fick en tidigare operation så jag slipper genomlida ännu mer tid efter vecka 17 med denna diet !

:-)

Publicerad 2012-04-11 15:00:12 i Allmänt,

Pratade med dem på Motala sjukhus och frågade om någon fått återbud, men icke sa nicke, vi bestämde iallafall att jag skulle käka flytande denna vecka + halva nästa vecka ox och sen vanlig mat då jag ändå ska köra 3 veckor flyt, med start v 18, för har de inte hört av sig innan tis nästa vecka så blir det operation vecka 21 som det är inplanerat. skönt tänker inte hålla på i 5 veckor..

Potatis och purjolökssoppa ( modifast)

Publicerad 2012-04-11 12:15:07 i Allmänt,

Godast än så länge, igår kväll hade jag en fruktansvärd huvudvärk när jag kom hem från jobbet men det är väl så de första dagarna innan kroppen vänjer sig, känns lite lättare idag och 2 kg på vågen :-)






Modifast eller Naturdiet

Publicerad 2012-04-10 10:01:12 i Allmänt,

Testade idag modifast kaffe och jag kan nog säga att den och vaniljen är nog de jag gillar bäst än så länge, chokladen har jag lite svårt för, tycker tyvärr att de smakar lite syntetiskt och att man får en konstig bismak i munnen efter, upplever inte detta på samma sätt när jag dricker naturdiet så det måste vara något ämne i just modifasen som ger denna eftersmak, men men ska nog klara detta ändå :-)


börjar flyta lite då

Publicerad 2012-04-09 12:23:43 i Allmänt,

Börjar flyta lite från idag då det ev kan bli en operation redan vecka 17 om det blir ett återbud, bra om man redan nu är förberedd och så är det bara 4 kg som ska ner :-)

Lite av varje

Publicerad 2012-04-03 18:53:05 i Allmänt,



Lite trötter, jobbar lite nätter just nu och känner mig som om jag befinner mig i en bubbla :-) men det blir nog bättre i morgon, imorgon ska vi även iväg och kolla på en annan lägenhet för den vi har just nu är alldeles för stor för hos, 5 rok på 116 kvm och vi är bara 3 som bor heltid här just nu, Mickes döttrar är bara här ibland och därför behöver vi inte så här stort, då min son även inom en snar framtid kommer flytta hemmifrån och skaffa eget :-).

Pratade med dem på Motala sjukhus igår och de har satt upp mig på att jag kan ev operera mig redan v 17 om de får ett återbud, jag hoppas de får det ;-)

ha det gött
pözz

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela