resantillnormalvikt

lite ditt och datt i dag

Publicerad 2012-05-31 13:39:52 i Allmänt,

Idag var jag och Micke och Daniel och Nova uppe vid vrinneviskogen på fm, Micke och Daniel skulle springa runt i spåret och träna inför beachen i sommar ;-)
  

 Nova och jag traskade runt i skogen själva, visst stramade det lite i såren på magen men det gick helt okej att gå ändå, Nova var så lycklig och skulle lukta på alla pinnar och buskar i hela skogen  ;-)


Sen efter Micke hade duschat åkte vi till vårdcentralen så de kunde plocka bort agrafferna som de hade nitat igen titthållen med efter operationen, det gjorde inte ett dugg ont blev förvånad att det gick så fort och lätt att ta bort dem :-)
Skönt att de är borta nu så kanske kliandet blir mindre.

Nu ska jag försöka få i mig lite att äta och sen sätta mig med en inlämningsuppgift som ska bli klar i kväll.

Ha det bäst!!!

kram

liten promenix med Nova

Publicerad 2012-05-30 10:53:27 i Allmänt,

Idag är det första dagen jag går på en lite längre promenix med Nova, har inte vågat tidigare då läkaren avrådde mig till det med tanke på att hon är en stor hund och lätt kan dra i kull mig nu när jag inte har 100% krafter som innan.
Men det gick bra iallafall fast det kändes lite i såren när jag gick.
Viktigast är att jag inte lyfter tungt på dessa 3 veckor, så jobba bör jag inte börja göra fören vecka 24 enligt min läkare då jag har rätt många tunga lyft på det vårdboendet jag jobbar extra på =)

Kunde inte hålla mig så jag var tvungen att väga mig idag och 

 



är nu borta, känns helt fantastiskt =))))

Längtar till i morgon då jag ska till Vc och ta bort agrafferna usch det kliar så mycket just nu på magen.

trött men gla ändå =)

Publicerad 2012-05-29 13:33:38 i Allmänt,

på torsdag åker agrafferna åt skogen, ska bli skönt för det börjar klia så himmla mycket nu på såren, men det betyder väl att det läker och det är ju bra :-)


För övrigt mår jag bra, men är fortfarande otroligt trött och går gärna och lägger mig redan kl 21:00 på kvällen och upp tidigt, hmmm och jag som har varit en kvälls människa och gärna velat sova länge på morgonen. Måste ha med sviterna efter operationen att göra.

Viktmässigt så börjar det kännas på kläderna nu :-)

1 vecka har gått

Publicerad 2012-05-28 07:16:30 i Allmänt,

God morgon på er =)

Vägde mig i dag exakt 1 vecka efter operationenen och blev glatt 

Överraskad



är nu borta :-)))) känns underbart


sammanfattning:

1 veckan på modifast 4 kg
2 veckan på modifast 3 kg
3 veckan på modifast 3 kg

1 veckan som gastric bypass opererad 3 kg


Kan tillägga även en annan rolig sak som vi berättade i helgen för vår släkt. Vi ska gifta oss i september =)))




puss och kram på er

yes =)

Publicerad 2012-05-25 20:14:48 i Allmänt,

vägde mig lite på skoj idag och



är borta =)))))


Har börjat att få i mig lite mer mat nu och det känns skönt, jobbigt när man känner sig så trött av för dåligt intag av mat.

Vill bara säga, Tack alla goda gudar för att det finns nyponsoppa, hehe skulle kuna leva på det ;-) 
men vet att jag måste få i mig annat också, men det är så lätt att dricka det och jag mår inte illa av det som jag lätt gör av annat jag äter. Provade att testa en smothi idag som jag köpte i affären, men BLÄ!!!! så sött det smakade fast det stod att det inte innehöll något socker, mina smaklökar har nog förändrats lite kanske :-) 
Filmjölk går bra också och så fick jag tips om att suga på en isbit istället för att bara gå och små klunka på vatten, säger bara Gudars vad gott!!! :-)

Japp så här ligger det till än så länge 4 dagar efter operationen =)

Min operations dag

Publicerad 2012-05-23 17:41:36 i Allmänt,

Hej alla tänkte jag skulle skriva lite om min operation.



Dagen började med att jag skulle duscha och tvätta mig hemma med descutan och håret blev som svinto :-(

Sen innan kl 7:00 ville de att jag skulle dricka ett glas saft, det skulle tydligen hjälpa till så jag mådde bättre efter narkosen.
Inne på Motala sjukhus fick jag komma till mitt rum och där träffade jag 2 andra tjejer som skulle opereras samma dag. Vi fick skit snygg blå skjorta och strumpor att ta på oss och sen satte de en kanyl på handen och tog ett sista prov i armen för att se vad jag hade för blodgrupp, ifall det behövdes ges blod under operationen.
Sen var det en väntan, först sa de till mig att jag skulle opereras kl 12:00, men något blev tydligen fördröjt med någon annan som opererades så min blev av vid 15:00 ungefär.

Inne på operations rummet fick jag en rolig nätmössa på mig och över den någon sorts värme mössa, sen värme sockor och sen mitt täcke från sängen (som jag fick bära med mig)
Sen började de pyssla runt och spruta in olika saker i kanylen på handen och sen satte de en mask över näsan som jag skulle andas lugnt i, sen sa de att nu sprutar vi in medlet som du kommer sova av och jag slocknade.

När jag vaknade upp så mådde jag fruktansvärt illa och det gick ju inte att kräkas!!!
Jag somnade om nästan direkt och sov en stund till, sen väckte de mig för jag hade jättedåligt blodtryck, jag försökte flera gånger att sätta mig upp men ville bara svimma hela tiden och maskinen den tjöt hela tiden. Tillslut bestämde de sig för att ge mig något sorts dropp som skulle göra blodtrycket lite stabilare, så jag åtminstone orkade titta på dem och prata lite. Tillslut blev det bättre och jag var enormt kissnödig och de kunde hjälpa mig ut till toaletten, men det blev för mycket för mig så jag svimmade nästan innan jag kom fram till sängen, tur de var två som gick bredvid mig och kunde fånga mig =) Läkaren som opererade mig kom och hälsade på och han skrattade och sa att mitt lakan var grått jämförelse med mitt ansikte, hehe kul kille. Han var lite orolig för mitt blodtryck och sa att det var viktigt att vi tog det lugnt så det inte blev värre.

Det blev sängen för mig ett tag men jag kände att jag ville försöka igen efter ett tag så jag gav mig upp igen (tillsammans med sköterska och gåstöd) och vi kunde gå några meter, sen blev det bara bättre och bättre =)
Vi fick ligga kvar på uppvaket alla vi som opererades och sen kl 7:00 kom de från avd och hämtade oss och på avd fick vi vi frukost och värktabletter, frukosten bestod av 1dl nyponsoppa och shit vad svårt det var att få i sig det. Sen kom läkaren tillbaka till oss och han sa att vi skulle upp ur våra sängar och gå så de blå rockarna vi hade på oss skulle fladdra =) nja min rock fladdrade inte direkt då jag blev ordinerad att gå med gåstöd tills min ansiktsfärg blivit bättre och jag kände mig piggare själv. Vi gick och vi åt hela tiden kändes det som, men jag blev bättre och sen kom min älskling och jag fick jättefina röda rosor av honom *Love You* Vi fick träffa dietisten igen och sen kom läkarna som opererade oss igen och delade ut papper och sprutor och mer information, sen var det dags för hem färden.

När vi kom hem så åkte vi och tog ut alla mediciner som jag måste äta och sen när vi kom hem kan jag lova att jag sov som ett litet barn i soffan =)    

Överkörd av en ångvält :)

Publicerad 2012-05-22 11:02:16 i Allmänt,

Hej japp då var man något så pigg, sitter just nu och försöker få i mig lite näringsdryck på te sked och det smakar rätt gott faktiskt. Känner mig fruktansvärt trött och sliten och mörbultad i hela kroppen men det går väl över :) ha det bäst kram

Sista dagen med dessa drycker !!!!! jiiippiiiiii

Publicerad 2012-05-20 13:13:03 i Allmänt,

Dag21 på modifast

Idag är det sista dagen att dricka dessa diet soppor, i morgon blir det operation =)

Ikväll ska jag tvätta mig med en bakteriedödande tvål som heter Descutan, både kropp och knopp ska tvättas och samma procedur ska göras om igen i morgon bitti.


Kl 9:00 ska jag infinna mig på Motala sjukhus och där är det mätning och vägning och sen zzz,sen vakna upp som en ny människa =)

Japp för nu börjar mitt nya liv

hård disciplin

Publicerad 2012-05-20 13:00:25 i Allmänt,

Dag 20 på modifast.

Jättejobbig dag då vi varit på bröllop och alla satt och åt god mat + tårta, jag fick äta modifast och några gurkskivor och tomat skivor,väldigt smarrig bröllopsmiddag =)

men nu närmar sig det slutet...

Tjabba =)

Publicerad 2012-05-18 19:35:45 i Allmänt,

Dag 19 på modifast.

Nu är det inte låååångt kvar ;-)
om 2 dagar behöver jag inte dricka denna skit mer, jiippi känns så skönt ska ni veta.
Idag har jag sprungit på stan med min sambos dotter och införskaffat lite kläder och skor till henne då vi ska på bröllop i morgon, Mickes systerdotter ska gifta sig =)

Har även varit duktig och fryst i lite mer soppa och denna gång blev det keldas Thai soppa som jag köpte i affären, bra att ha klart när jag kommer hem på tisdag, jag hoppas det blir då iallafall så inget dumt tillstötter, för tyvärr så finns det de som det inte gått så bra för när de gjort denna operation, men det ska nog gå bra och ska inte tänka på det nu utan försöka se så positivt jag bara kan.




Kör på

Publicerad 2012-05-17 21:44:40 i Allmänt,

Dag 18 med modifast,
är rätt trött just nu då jag jobbat natt och det blir lite tuffare en vanligt när man inte får i sig tillräckligt med kalorier. Men jag fixar det :)


 

känns lite overkligt att jag snart har klarat av hela den hära diet-perioden..

Publicerad 2012-05-16 11:38:51 i Allmänt,

Dag 17 med modifast.

Tycker inte att det bekommer mig så mycket längre att bara dricka, har liksom blivit så van vid det nu.
Men visst ska det bli helt underbart att få sluta med modifast och få övergå till normala släta soppor =)
Önskar dagarna går lite snabbare nu...
En sak som tydligen min sambo märkt är att jag nästan slutat att snarka =) på bara dessa futtiga kg och så märker jag att jag är mer utsövd när jag vaknar =) KANON!!!




kämpar framåt sakta men säkert

Publicerad 2012-05-15 16:56:38 i Allmänt,

Dag 16 med modifast.

Lite kämpigt i dag/natt då jag ska vara allert och orka jobba natt på samma gång som jag går på denna diet, men det gick faktiskt bättre än jag trodde att det skulle göra.

Inte långt kvar nu!!!!! =) närmare bestämt 6 dagar

glädje =)

Publicerad 2012-05-14 10:30:45 i Allmänt,

Dag 15 med modifast.

japp då var det invägning igen och idag stod vågen på 89 kg, känner mig mer än nöjd.
Skönt nu är det bara denna vecka kvar =)

bara skaka lite och dricka =)

Publicerad 2012-05-13 20:35:31 i Allmänt,

Dag 14 med modifast.

Idag har vi varit ute hela dagen i vår sommarstuga och pysslat, gått bra att ta med sig modifast på plast flaska som jag gjorde i ordning innan och så var det bara att skaka till det och dricka.
I morgon går jag in på min sista veckan med dessa diet drycker, sen ska jag aldrig mer dricka en sådan dryck i hela mitt liv, det svär jag på!!!!!
är så fruktansvärt trött på dem så de står mig upp i halsen. Blääää

brrr kallt som tusan

Publicerad 2012-05-12 12:39:44 i Allmänt,

Dag 13 med modifast

Idag är det verkligen frysdagen, fingarna är stela och naglarna blå, käkar dessa drycker som vanligt och börjar känna mig rätt trött på dem nu.
Bara längtar att detta skit ska ta slut snart!!



skulle passa i sängen idag

Publicerad 2012-05-11 10:40:53 i Allmänt,

Dag 12 med modifast.

Usch idag känner jag mig så otroligt svag i hela kroppen. Känns inte som jag orkar göra något alls, nästan som att jag är sjuk och hela kroppen är orkeslös, måste iallafall plugga och lämna in en uppgift i Lindrande vård, ska göra den så gott jag bara kan. 

Har mina upp och nedgångar och i vissa stunder känns allt så fruktansvärt jobbigt, men det är bara att stålsätta sig. Och tänka att det här är absolut sista gången jag bantar i hela mitt liv…


 

Mums..

Publicerad 2012-05-09 20:16:31 i Allmänt,



Frös som en bäng när vi kom hem från en tur hos min sambos föräldrar, så jag testade att värma choklad modifasten istället för att bara dricka den kall och yamiiii det blev ju riktigt gott ju....
och varm blev jag =)

 

lite förberedelser =)

Publicerad 2012-05-09 12:37:13 i Allmänt,

Hej
kör på som vanligt med dieten och idag är det Dag 10 :-)

Börjar nästan fundera på hur det ska bli att börja äta igen nu när man vant sig att bara dricka. Fast jag tror inte det blir något problem när man väl får börja käka igen, ska bli spännande att se hur magen reagerar.
Är lite rädd för dessa dumpningar som man kan få om man äter för fort eller för sött eller för mycket, måste tänka mig för ordentligt vad jag stoppar i mig.
Har börjat frysa lite soppor som jag kan äta när jag kommer hem från operationen, då jag ska äta det mellan 1-1halv vecka och sen blir det pure 1 vecka, tänkte köpa några barnmatsburkar för 4 månaders bäbisar och ha hemma ifall man mår dåligt och inte orkar fixa mat ordentligt. Sen blir det mossad mat med en gaffel en vecka och sen lagom till midsommar ska jag försöka äta som vanligt, fast naturligtvis mycket mycket mindre.

Känner mig lite pirrig 

det rullar på..

Publicerad 2012-05-08 12:30:35 i Allmänt,

Dag 9 med modifast

Känner inte så mycket av att jag bara dricker nu, kroppen har väl vant sig med att bara få dessa kalorier. Längtar sjukt mycket till den 21 maj så jag får denna operation gjord och man kan så smått efter några veckor börja leva igen.
Yrseln har iallafall blivit bättre, så det var säker pågrund av det lilla kaloriintaget som jag bara får i mig under dagen som jag blev yr och var svimningsfärdig av.

Nu är det inte så långr kvar =)

 

 

Så nöjd =)

Publicerad 2012-05-07 12:55:23 i Allmänt,

wiiihooo! åtta dagar avklarad och 4 kg mindre på min kropp, behöver jag säga att jag är nöjd? det har varit tufft, men jag ska klara det här.. :-)))

vanilj med kanel

Publicerad 2012-05-06 12:44:31 i Allmänt,

Dag 7 med modifast.

Om jag skulle säga att jag känner mig pigg så skulle jag överdriva massor!!!!
gör det alltså inte, utan känner mig rätt trött och hängig.


Fick ett tips av en annan tjej som dricker modifast när det gäller vanilj modifast (som jag är mindre förtjust i) peppra på lite kanel och rör runt så blir den godare och den känns inte lika söt, provade och gillade den betydligt bättre :-)

I morgon ska jag väga mig igen efter denna vecka :-))))

spännande ska det bli

Ha det bäst!!!!

Hej hopp

Publicerad 2012-05-05 19:06:04 i Allmänt,

Dag 6 med modifast
Idag har det varit en rätt okej dag, tufft är det men det visste jag ju att det skulle bli när jag bestämde mig för operationen. Kände tyvärr av svimnings tendens idag igen, men jag gick ut i köket och drack ett jättestort glas vatten och då lättade det lite. Har iallafall bestämt mig för att modifast Jordgubbe är min favorit ibland alla dessa drycker och att vaniljen är den jag tycker sämst om, alldeles för söt för min smak.

snurrade till ordentligt idag

Publicerad 2012-05-04 21:43:03 i Allmänt,


Usch idag var det jättenära att jag svimmade fick bita mig jättehårt i läppen och dricka ett stort glas vatten, har ätit och druckit precis som jag ska så jag vet inte varför det blev så. Måste bero på att jag går på denna diet och att kroppen är lite svag, får ha lite koll på detta annars måste jag nog kontakta Motala sjukhus.

Äntligen verkar det vända =)

Publicerad 2012-05-04 12:28:55 i Allmänt,


 Dag 5 med modifast. 
Vaknade i morse och var inte alls lika hungrig som jag varit de andra dagarna och så känner jag mig mycket piggare =)

Det verkar som att min kropp har accepterat denna diet nu och det känns inte alls lika jobbigt att bara dricka dessa vätskor när resten av familjen äter frukost eller middag.
Brukar börja dagen vid kl 8:00 på morgonen med en kall dryck och sen vid kl 12:00 tar jag en varm soppa som tex sparris eller purjo/potatis soppa,
sen vid kl 16:00 tar jag en kall dryck igen som tex choklad, vanilj eller kaffe, eller jordgubbe och sen slutar jag dagen vid kl 20:00 med en varm soppa igen, märker att jag mår bättre på morgonen när jag vaknar om jag äter varmt på kvällen innan, detta är säker Individuellt och olika från person till person, men jag kan iallafall rekommendera det och ni som ska genomgå detta får testa er fram själva till bästa resultat.
Blev glad när min sambo sa i går kväll att det börjar redan synas i ditt ansikte att du gått ner lite =) så nu är jag jättenyfiken på vad vågen ska stå på på måndag morgon.

Nu kör vi så det ryker

Gaaahhh......

Publicerad 2012-05-03 14:21:44 i Allmänt,




Dag 4 med modifast
Min lyxmiddag idag består av Modifast Potatis- och purjolökssoppa & vatten, gott? Nää... fy är redan super less på dessa soppor, fast jag kryddar dem lite! Humöret är verkligen upp å ner, och jag fryser nästan hela tiden!

Men jag kämparrrrr 

Ikväll kommer det iallafall en familj och ska kolla på vår husvagn som är till salu, alltid nått kul som händer.

Tjing

kämpar på.

Publicerad 2012-05-02 16:12:45 i Allmänt,

Jaha, så är man inne på dag 3 med endast Modifast. Även kallad helvetesdagen. Idag ska det vara den värsta dagen innan suget på mat och div. sötsaker  lättar. Fast jag hade nog min värsta dag igår 2a dagen, då trodde jag att jag skulle gå åt av både hunger och huvudvärk, men det börjar lätta nu, skönt !!, men visst hade det varit gott att få TUGGA nåt smarrigt.

En nackdel med att bara äta flytande är såklart alla dessa toalettbesök, vätskan rinner rakt igenom mig! :p Sen är det ju det här med Ketos. När man kommer in i ketos får man (tyvärr) dålig andedräkt. Jag är där nu. I ketos alltså. Så, sorry alla i min närhet, men jag borstar tänderna jätteofta och gurglar med munvatten!


 

Ketos uppkommer när det befrias mer fettsyror än vad kroppen hinner med att förbränna...

här är en länk där de berättar lite mer vad ketos är 

http://www.alltomlchf.se/halsa/Ketos/

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela